Life Coaching

   Wat is Lifecoaching?

   Life coaching is gericht op het verbeteren van de kwaliteit en vormgeving van je leven. Het helpt bij het verkennen van doelen, waarden en verlangens, en bij het vinden van manieren om je leven op een waardevolle manier vorm te geven.

   Misschien vraag je je wel eens af of dit nu alles is of dat je wel de juiste keuzes in je leven gemaakt hebt. Misschien heb je het idee dat je de grip op je leven kwijt bent. In deze tijd van social media waarop je je voortdurend vergelijkt met anderen, lijkt het soms alsof anderen het veel beter doen dan jij. Hierdoor kan je gaan twijfelen over je relatie, je werk en of jij wel goed genoeg bent. Misschien weet je wel wat je wil, maar niet hoe je tot verandering kan komen.

   Als je met dergelijke vragen zit, dan is lifecoaching misschien geschikt voor jou. Als coach heb ik geen kant- en klare oplossing op jouw vragen, maar gaan we samen op zoek naar wat voor jou waardevol is en ontdekken hoe jij je leven in wil en kan richten. 

   Tijdens deze zoektocht zijn een aantal aspecten belangrijk.

   • Zelfreflectie: lifecoaching moedigt zelfreflectie aan door vragen te stellen als “Wie ben ik?” Dit helpt je om een dieper begrip van jezelf te krijgen, inclusief jouw sterke punten, waarden en overtuigingen.

   • Doelstellingen bepalen: een belangrijk aspect van lifecoaching is het identificeren van jouw doelen en verlangens (“Wat wil ik?”). Dit kan variëren van persoonlijke doelen zoals gelukkiger zijn in het leven tot professionele doelen zoals carrièregroei.

   • Identificeren van obstakels: als lifecoach help ik je identificeren wat jou belemmert om je doelen te bereiken. Dit kunnen innerlijke obstakels zijn zoals beperkende overtuigingen of externe obstakels zoals slechte gewoonten of beperkende omstandigheden.

   • Ontwikkelingsstrategieën: als lifecoach gebruik ik verschillende technieken om je te helpen jouw persoonlijke ontwikkeling te bevorderen. Dit omvat zowel het stellen van gerichte vragen om inzicht te krijgen in jouw situatie, als het aanreiken van tools en strategieën om positieve verandering te bewerkstelligen.

   • Eigen kracht benadrukken: als lifecoach moedig ik je aan om jouw eigen capaciteiten en hulpbronnen te erkennen en te benutten (“Wat kan ik?”). Het helpt je om meer zelfvertrouwen op te bouwen en actie te ondernemen om jouw doel te bereiken.

   Kortom, life coaching is een proces dat draait om zelfontdekking, doelbepaling, obstakeloverwinning en persoonlijke groei!