Psychologiepraktijk PIT

Coaching & Counseling

 

Psychologiepraktijk PIT

Coaching & Counseling

Je bent op mijn website terecht gekomen, omdat je zoekende bent naar hulp op psychisch gebied. Het is belangrijk voor jou als je een keuze maakt tussen al die coaches en psychologen op internet, om te weten met wie je in zee gaat.  Het is belangrijk dat je er vertrouwen in hebt dat er voldoende kennis is én dat je je prettig voelt bij degene waar je terecht komt.

Er is een wereld van verschil in opleidingsniveaus: variërend van coaches die een opleiding van een half jaar gedaan hebben via een online-cursus tot psychologen op HBO- of universitairniveau.  Ik ben zelf HBO-psycholoog (oftewel Toegepaste Psycholoog), waarvoor ik een vierjarige opleiding hebt gevolgd en waarbij ik me gespecialiseerd heb in een aantal vakgebieden. Ik begeleid en behandel mensen met lichte tot matige psychische klachten met name met stress/burn-outklachten en bij verlies- en rouwverwerking. Ik begeleid ook mensen met minder zware vragen, die even niet meer weten welke richting ze in hun leven op willen, die duidelijk willen krijgen waar ze (weer) gelukkig van worden. Dit noem je life-coaching.

Bij ernstige psychische problemen, zoals een depressie, anorexia, paniekaanvallen e.d. kun je beter terecht bij een GZ-psycholoog (universitair met aanvullende opleidingen), omdat dan een intensievere en gespecialiseerdere behandeling noodzakelijk is. 

Afhankelijk van je hulpvraag zal de begeleiding/behandeling bij mij een coaching- en/of counselingstraject worden.

Ik geloof in de veerkracht van ieder mens, die met de juiste ondersteuning in staat is tot persoonlijke groei.

Met welke problemen kan je voor coaching of counseling terecht?

Enkele voorbeelden van vragen die mensen stellen:

  • Ik heb problemen op het werk, door een te hoge werkdruk, waardoor ik continu stress ervaar. Hoe ga ik hier mee om?
  • Ik ben mezelf een beetje kwijtgeraakt, door de drukte van het combineren van werk en moeder zijn. Hoe zorg ik voor mezelf zonder me egoïstisch te voelen?
  • Mijn leven is drastisch veranderd door de ziekte van mijn partner. Hoe kan ik weer wat levensvreugde vinden?
  • Ik voel me al lang niet meer gelukkig. Maar ik weet niet hoe dat komt en wat ik eraan moet doen?
  • Het lukt het me maar niet om die studie af te maken. Ik blijf maar uitstellen. Hoe kan ik dat gedrag veranderen?
  • Ik vind het zo moeilijk om nee te zeggen en voel me altijd verantwoordelijk. Hoe zorg ik dat ik wat meer rust krijg?

Ik ga samen met jou op zoek naar antwoorden en naar meer balans in jouw leven. Ik hoop dat ik een steun voor je kan zijn en je kan helpen om inzicht te krijgen en stappen te zetten in jouw persoonlijke groei. Als je nog vragen hebt of als er iets specifieks is waar je aan wilt werken, laat het me vooral weten. Samen kunnen we kijken naar wat het beste bij jou past.

Ben jij een egoïst als je nee zegt?

Ben jij een egoïst als je nee zegt?

Enkele weken geleden schreef ik een stukje over assertiviteit, waar ik hele leuke reacties op kreeg van collega’s en vrienden. Iedereen vindt het zo herkenbaar: je wilt iets niet of juist wel en toch zeg je dat niet tegen een ander. Hoe komt dat toch? En… kan je het...

Lees meer
Zeg jij ook vaak JA terwijl je NEE bedoelt?

Zeg jij ook vaak JA terwijl je NEE bedoelt?

Zeg jij ook vaak JA terwijl je NEE bedoelt? Je kent het wel: er wordt op het werk gevraagd of jij die presentatie wil doen, de vergadering voor wil zitten of een extra dienst wil draaien. Je denkt  NEE, want je komt al om in het werk of vindt het gewoon niet fijn om...

Lees meer
Hoe hard loop jij?

Hoe hard loop jij?

De kracht van Mindfulness Jarenlang liep ik niet, maar rende ik de trap op. Ik liep in hoog tempo door de winkel, in vliegensvlugge stappen door de gangen op mijn werk en vol haast van de auto naar de volgende afspraak. Wat had ik het toch druk!! Door maar nog sneller...

Lees meer